Even een rustpunt na drie dagen scheuren. Gelukkig is Kopenhagen nog steeds de saaiste stad van Europa, dus dat kwam mooi uit. Maar Tivoli was wel open!



Ha, een roadtrip met Carlo. Binnen zeven uur in Polen gearriveerd, waar de camera gelijk aan gezet kon worden. Een Oost Europa, dus lekkere soepen onderweg.



Vanuit het vakantieadres in Terschelling een kort bericht van Ronnie; Iza valt man aan in kippepak na slechte grap. Kip zonder kop verder.



Na 10 jaar is het er dan van gekomen, een canal parade reportage. Hoewel het niet echt uitdagend was om gekkigheid vast te leggen, was het selecteren des te lastiger.



De jaarlijkse Berlijn reis concentreerde zich op Prenzlauer berg, hoofdstad van Gaarmans land. 500m rond het hotel alles achenebbisj, sjofel én morsig in één schlemielerig sausje.



Een weekje er tussen uit met de hele familie, inclusief het nieuwe lid Jente, dat met haar 1,5 jaar al kan buigen op een eerste Gaarmans trip. Dit viel de beurt aan Zuid Frankrijk.




Wellicht niet de meest voor de hand liggende reisbestemming, maar dermate indrukwekkend dat de lange tocht, het smeergeld en andere ontberingen konden worden vergeten; Tjernobyl.



Een vleugje Barcelona, een toefje Parijs en een scheutje Stockholm, dat is Kiev. Denk er dan alleen wel een vloedgolf maffia, peroxide en naaldhakken bij!



We zijn eens gaan kijken bij de voormalige NDSM-werf, waar nog steeds druk geklust wordt. Uiteraard niet zomaar, maar voor de fotowedstrijd van de "Dag van de haven".



Wat krijg je als je carnaval, Lowlands en Truckstar bij elkaar op een modderig veld gooit? Een hoop boeren, ongein en gierende motoren in ieder geval. Zwarte Cross genaamd.



Een zonnig feestje op het water. Gelukkig was het niet zo druk, dus lekker doorvaren. Het was sowieso erg stil. Oh maar, wacht even, stom, ik vergis me!



Alszijnde medewerker oefenen van de brandweer is het de bedoeling dat ik autowrakken klaar maak. Mwoah, das toch iets waar ik m'n creativiteit in kwijt kan, geef ik toe.



Het heeft iets triest, kermissen. Maar zo in de avondschemer krijg je het omslagpunt van doodgewoon dorpsvermaak naar fabulous Vegas. En daar zitten we op te wachten!



Eindelijk een fijne nieuwe reportage! Met echte toplocaties; industrieterrein Over-Amstel en de Havens-West, maar deze nachtmis is wél geslaagd in het donker.




We keerden terug naar Berlijn. Hauptstadt van punk, strakke spijkerbroeken en alles wat maar hip mag wezen( géén urban uiteraard). Er is al veel veranderd.



Maar sommige dingen veranderen nooit. Duitsers blijven Duitsers; als we iets doen doen we het goed. Dus die tv toren is met geen mogelijkheid om te krijgen.




Voor slechts 17 euro mag je je de hele dag vol vreten met patat, cola en ijs. Bovendien krijg je d'r ook nog een gratis pretpark bij. In een kerncentrale...



Een wrak was geprepareerd met een shovel. Met als resultaat dat ze even hun best moesten doen met de hydraulische schaar, AKA the Jaws of life...



Gaarmans ging voor Vice Magazine striptekenaar Erik Kriek fotograferen. Die moest ons bijna wegslaan zoveel speelgoed en gezelligheid was er voor handen.



Heehee, het nieuwe jaar is weer begonnen in Oud-West. Maar zoals Ma Flodder al zei: altijd wel leuk zo'n feesie, maar het geeft zo'n rommel.



Welnu, waarschijnlijk het meest briljante item op Gaarmans ooit. By far. Gaar gaat naar de kapper. En Ronnie was er bij met z'n nieuwe camera. Halleluja!



Ronnie is helemaal gek van z'n dochtertje. Vandaar dat dit tot uitdrukking moest komen in een nieuwe tattoo. Dus hup, met de hele familie naar de shop en inken die arm!




West Berlijn: de Kurfurstendamm! Waar Mercedes en Cola, nog steeds op een voetstuk staan. Dat is nou 40 jaar vrijheid, er is in die tijd veel bereikt...



Oost-Berlijn, unter den Linden: Waar Lenin en Marx nog steeds op een voetstuk staan. 40 Jaar socialisme, er is in die tijd veel bereikt...



Het jaarlijkse Gaarmans exchange-program zorgde ervoor dat we dit jaar gingen kijken in Kopenhagen. Daar kunnen ze namelijk wel wat gebruiken. Want het was er koud en saai.



Deze wijk werd niet zo goed aangegeven in de Dominicus gids.
"The Red nose District" was wat dat aan gaat nog het meest vergelijkbaar met Amsterdam; schijtlolligheid en porno.




Is er leven langs de A10, vroegen wij ons af? Vanaf de snelweg ziet het er niet echt gezellig uit. Maar hoe zou dat van dichtbij zijn? Staat de koffie klaar, zeg maar?



Bij ons tweede bezoek langs de A10 ontdekte we een idyllisch tuinhuisjescomplex. Weliswaar erg Amsterdams, maar waar recht is recht & krom is krom nog weelderig floreerde.




Alweer 60 jaar geleden dat een stelletje Canadezen Amsterdam kwamen bevrijden. Maar gezien de grijns op hun gezicht zijn ze die hoogtijdagen nog lang niet vergeten.



Het uiterst creatieve team Ronnie & Robin hadden een spotje bedacht met dolfijnen. Logisch voor het Dolfinarium. Maar regisseur Remco had er nog een pittige klus aan.



Wow, op het nippertje komt de winter nog even inzetten. Bakken sneeuw vallen naar beneden en Amsterdam ziet er opeens heel anders uit. Speciaal`s avonds laat.




Hee wat blijkt, Holland Touren kan ook gewoon in je achtertuin! Bij Gaar op het plein herleefde de tijden van Charles Dickens. Komt natuurlijk omdat het bijna Kerst is.



"Can I take a picture from you?" - Je kan gewoon Nederlands praten hoor. "U ziet er anders erg Amerikaans uit." - Ja, daar doe ik ook erg m'n best voor...



Laten we eens naar iets groots gaan. Tja, dan kan het een beetje tegenvallen, maar we hebben ons wel weer vermaakt tussen de stampende bassen en foute bikini girlz.



Ditmaal werden we getipt. In het ADO Den Haag stadion zou namelijk het EK Drum & Bugle Corps plaatsvinden. Strijk maar op die winst, wij waren er al om tien uur!



Wederom briesende paardenkrachten, schuimend bier en echte mannen op klompen. Gaarmans was er bij, het NK Tractorpulling in het pittoreske Stroe. 



We waren toch in de buurt. Dus mag het officiële Pluimvee museum in Barneveld niet ontbreken in de Holland Tour. Laten we zeggen: kip, we hebben je!



Het legendarische Truckstar festival is nu definitief opgenomen in de Ronnie & Gaar Holland Tour. Alles wat een trucker kan wensen. Wat een fantastische dag!